IMG 9208

Donem oportunitats a estudiants universitaris en pràctiques

  For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Per primera vegada a Secundària i Batxillerat, aquest curs l’escola acull alumnes de diferents universitats com la Camilo José Cela de Madrid o la UNIR de La Rioja, en règim de pràctiques. Es tracta d’una col·laboració que s’emmarca en el Pràcticum del Màster en Formació de Professorat i que neix arran de la voluntat de les universitats que aquests alumnes coneguin la realitat diària docent i com aquesta adquireix significat en el centre educatiu.

Són les diferents universitats les que contacten amb la nostra escola per proposar-nos els estudiants. Un cop Direcció accepta el seu perfil, signen un conveni amb la universitat per acollir aquest estudiant, amb el compromís que realitzi una sèrie d’hores lectives, estigui amb els professors i tutors, i prepari una sèrie d’unitats didàctiques.

Durant les primeres setmanes el seu paper és sobretot d’observadors i són a la classe prenent apunts sobre la metodologia, el dinamisme, el suport tècnic i els recursos que despleguen els professors de la nostra escola. També aprenen la manera diferent de dirigir-se als alumnes de cada curs, ja que les estratègies varien molt entre 1r d’ESO i 2n de Batxillerat, on estan totalment enfocats a la Selectivitat.

Aquests alumnes en pràctiques es mostren molt agraïts amb la nostra escola per les diferents oportunitats (“algunes úniques”, diuen) que els brinda, com aprendre propostes de treball col·laboratiu, el dinamisme de les classes, el desdoblament de grups, les tècniques de la Neurociència que apliquem com els descansos cerebrals o la possibilitat de donar les classes en anglès, com és el cas de les fotografies. En aquesta sessió, la professora de “Geography & History” va cedir el protagonisme a la professora en pràctiques que, al tenir un bon nivell d’anglès i haver-se preparat tan a consciència la unitat, va fer que els alumnes no perdessin la seva classe en anglès i, a més, mostressin la seva complicitat amb la jove.