14 GENER 2015(PARC CIENTÍFIC EPI) (1)

Experimentant al Parc Científic

  For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Hem començat el 2015 amb força sortides que complementen els aprenentatges que els alumnes reben a l’escola. Una d’elles ha estat la que han fet, de forma conjunta, els alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat al Parc Científic de Barcelona.

Es tracta d’un campus experimental de la Universitat de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya, envoltat de facultats, escoles superiors, centres de R+D i infraestructures de diversos àmbits científics i tecnològics, on s’està investigant, entre altres, un nou fàrmac per al tractament del Parkinson.

A la visita que hi han fet acompanyats de la professora de Química, Carme Gironès, han pogut veure de primera mà com el descobriment, desenvolupament i tota la investigació que es porta a terme en un laboratori químic centrat en la recerca de nous medicaments passa per diferents etapes. Una de les més importants és trobar la molècula que ha d’actuar com a fàrmac, presentant els mínims efectes secundaris.

El que més els ha agradat als alumnes és poder-se equipar com els professionals i participar des del laboratori en la síntesi d’una d’aquestes molècules que s’està utilitzant en una de les etapes. Fins i tot, han pogut realitzar una filtració al buit, una cromatografia en capa fina i utilitzar una làmpada de llum ultraviolada. A la galeria de fotografies podeu veure les seves cares de concentració i il·lusió…