IMG 3615

Taller de Nutrició amb pares

  For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

A Parvulari hem fet una nova sessió de tallers temàtics amb pares, que aquest cop ha girat al voltant de l’alimentació.

A l’aula dels Pingüins es va presentar la piràmide dels aliments, partint primer del menjar més sa i equilibrat, i acabant pels dolços i els greixos, dels quals no s’ha d’abusar. Tot això ho vam fer a partir d’un joc en el qual havien de classificar unes imatges amb els aliments a la piràmide que ens van portar a la classe. També vam fer un tast dels diferents aliments de la piràmide, vam berenar i vam quedar ben tips!

A la classe de les Tortugues l’activitat va ser molt creativa. Amb diferents fruites vam crear moltes figures: “senyors que tenien fred” amb plàtan, maduixes i galetes; vam fer cotxes amb pomes i raïm; palmeres amb kiwi, plàtan i mandarina; i flors amb maduixes, mandarines i pomes; com també petits còctels amb iogurt natural, mel i diferents sucres de colors. Amb tot això, vam aprofitar per berenar envoltats de colors, aliments sans, imaginació i creativitat; entusiasmats i amb moltes ganes de poder-ho fer també a casa!

A l’aula dels Elefants vam dissenyar entre tots un berenar setmanal, sa i equilibrat. Per fer-ho, ens vam repartir per grups en els quals cada nen representava un dia de la setmana. Cadascú escollia entre les diferents taules, els làctics, les begudes, les fruites o les galetes, entrepans de xocolata o d’embotit, i col·locats tots en una bossa per tal de fer el nostre berenar.

Per grups, vam contrastar quin era el berenar setmanal més sa i, per comprovar-ho, cada aliment tenia una puntuació que representava l’equilibri alimentari.

Finalment, vam berenar el que vam voler tenint en compte, però, quina havia de ser la dieta més variada, equilibrada i adequada.

Ha estat divertit i molt enriquidor veure com amb una petita pauta com “Berenar sa”, cada grup ha fet activitats diverses i enfocades de diferents maneres. A més, hem pogut conèixer la piràmide alimentària, com crear formes i figures amb fruites i preparar un berenar sa setmanal.