DSC02947

Una masterclass sobre la vista

  For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Els alumnes de Primària han estat treballant a classe els cinc sentits: l’oïda, l’olfacte, el gust, el tacte i la vista. Per arrodonir aquest aprenentatge, li van demanar al Carlos H. Triana, metge oftalmòleg i pare de dos alumnes de l’escola, que ens vingués a fer una xerrada sobre la vista. El doctor Triana, que actualment està fent un màster en vítreo retina a l’Institut de Microcirurgia Ocular (IMO) de Barcelona, va acceptar la invitació amb molta il·lusió i ha vingut carregat de materials didàctics, a compartir els seus coneixements a nivell bàsic.

De forma molt planera i entenedora, ens ha explicat el funcionament de l’ull, des que la llum entra per la còrnia -que és transparent-, passa per la pupil·la que es troba al mig de l’iris i travessa el cristal·lí que enfoca les imatges i, com si es tractés d’una pantalla, aquestes es projecten a la retina. També que mitjançant el nervi òptic aquesta informació es porta al cervell.

Per entendre tot aquest complex procés, els alumnes han pogut muntar i desmuntar uns ulls de plàstic molt grans que ell els ha portat, amb els que es veien clarament les diferents parts de l’ull i per on viatge la llum.

Dividits en 3 grups per poder veure-ho millor, tots els alumnes han coincidit en què era més fàcil desmuntar-los que tornar-los a ordenar, cosa que ha provocat força rialles i bromes.

El doctor Triana també ens ha explicat la importància de tenir cura de la nostra vista i d’alguns problemes que podem tenir, tot i que molts tenen solució. Ells també li han fet un munt de preguntes, sobretot els qui porten ulleres…