U0tbllUU TRX 8xJZBbO7EY2zuFxnaCvcGsLQkk8Z40,Rjg9243Uk4 EeXRXq6S6Lo U8VmMu01PrahpNv Rnig

Visita a la Policia Científica dels Mossos

  For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Els alumnes de l’ESO han visitat el Departament de Policia Científica del Complex central Egara dels Mossos d’Esquadra a Sabadell, on hi treballen les unitats centrals especialitzades en la Investigació Criminal. Aquest complex de més 80.000 m2 inclou laboratoris de balística, de proves d’ADN, de documentoscòpia i dactiloscòpia, piscina d’entrenament, aules de formació, unitats especialitzades com la unitat canina i, fins i tot, un helicòpter!

D’aquesta manera han pogut aprendre sobre el treball que fan a l’àrea d’Investigació Criminal mitjançant quatre tallers molt interessants a Documentoscòpia, Retrats robot, Revelat d’empremtes latents i la seva identificació (Dactiloscòpia). Al taller de Documentoscòpia, han vist com poden saber si un bitllet és fals o autèntic i han vist quines mesures de seguretat utilitzen per controlar les monedes i bitllets en circulació. També com descobreixen documents falsos com el DNI o Passaport.

En el taller de Retrats robot han vist com és d’important la informació dels testimonis d’un delicte. I que aquesta es reforça moltíssim amb l’ajuda d’un programa informàtic capaç de fer un retrat robot del delinqüent o criminal. També han jugat a canviar la fesomia d’una persona i han fet el retrat robot d’un company. No és tan fàcil com surt a les pel•lícules i sèries!

Els altres dos tallers han tractat sobre la Dactiloscòpia, és a dir, el revelat d’empremtes latents per a la seva identificació. En aquest taller han vist com només posant una mà sobre una fulla són capaços de saber les nostres empremtes. A més, han après a classificar i diferenciar-les.

Un bon resum de la visita seria que ha estat com si haguessin anat al CSI de la tele… però d’aquí i amb la sorprenent proximitat dels agents.