Img 0940

Aprenent consciència corporal i equilibri

  For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

A primera hora del matí hem assistit a la classe d’Educació Física de 3r de Primària, al pati de l’escola. Un pati que, com sabeu, ha estat reformat durant el passat estiu amb una intervenció que ha aïllat el terra amb diferents capes i que millora, per tant, la seva impermeabilitat.

Un major aïllament de l’aigua i la humitat que ja hem pogut comprovar arran de les pluges que han caigut durant algunes nits de setembre i que no han afectat l’activitat escolar de l’endemà perquè aquest terra s’eixuga més ràpid. A més, el seu aspecte actual de pista poliesportiva, amb les porteries que aviat arribaran, i el color blau combinat amb les línies blanques i grogues agraden molt als alumnes. 

L’activitat que la Marisa els ha proposat està relacionada amb un dels objectius del cicle mitjà de Primària, que és treballar l’equilibri des de les seves diferents tipologies: l’estàtica i la dinàmica, i amb la manipulació d’objectes… Per fer-ho, en una classe anterior els alumnes havien hagut de treballar l’equilibri del cos en diferents superfícies, des dels bancs suecs que tenen al gimnàs fins a d’altres més inestables com les cordes o més estretes com les pròpies línies del terra del pati.

Amb aquesta pràctica que combina l’equilibri i el desequilibri, els alumnes reforcen l’aprenentatge que havien començat a 1r i 2n d’interioritzar la seva pròpia imatge corporal i, per tant, saber reaccionar en cas de desequilibri. Ara a tercer la pràctica es complica una mica més ja que s’introdueixen objectes com la pica, els cèrcols i cons… i el repte no acaba aquí, ja que la Marisa els proposa una situació -que és que combinin els diferents objectes per fer figures en equilibri- i els alumnes han de fer servir la imaginació i creativitat per resoldre-la i, per tant, fan també un treball competencial.