IMG 1172

Els avis d’Infantil venen a classe a explicar contes

  For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Des de l’escola no només tenim una gran consideració pels avis i el seu paper fonamental en el desenvolupament dels infants, sinó que també som tesimoni directe de la il·lusió que els fa quan venen a buscar-los o a les celebracionns de l’escola. 

Per aquests dos motius i per l’èxit que va tenir l’any passat, quan vam estrenar la iniciativa de convidar els avis a explicar contes durant la Setmana de la Cultura, aquest curs hem repetit l’experiència. 

Així doncs, diferents avis i àvies des de la Llar d’Infants fins a P5 van venir, de forma voluntària a les aules, carregats de contes. Alguns van convertir en conte alguna història real viscuda en 1a persona -com la descoberta de dues cries de gats sense refugi- i d’altres van recórrer als clàssics. Tots duien alguna fotografia o dibuix per a cada nen i fins i tot, per a un que explicava la història d’un os que rentava, l’àvia va portar com a atrezzo una rentadora de joguina, un estenedor i pinses de la roba… 

Sota l’orgullosa mirada del net o neta que els acompanyaven, els avis no es van limitar a narrar els conte sinó que també, segons com avançava la trama, feien participar el seu públic per exemple responent preguntes o fent-los bufar ben fort com el llop d’”Els trets porquets”.