Img 8772

Concert de Nadal, amb música en directe

  For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El passat divendres va sonar al pati de l’escola el Concert de Nadal que, tot i que la pluja va complicar la posada en escena i la sonoritat de l’acte, vam decidir no anul·lar per la il·lusió que els feia als alumnes actuar després de setmanes de preparació i per compartir també amb els familiars la bona acollida que ha tingut entre els alumnes el nou projecte de Música que hem iniciat aquest curs a l’escola. 

Com sabeu, aquest es basa en potenciar la intel·ligència musical del nostres alumnes millorant la seva capacitat musical ja des del Parvulari i introduir-los de forma molt conscient en l’aprenentatge d’un instrument. Per fer-ho, l’escola té ara un músic de professió com a mestra i ha adquirit guitarres noves perquè els alumnes aprenguin amb el millor material i en les més bones condicions. 

Ja aquest primer trimestre ha estat emocionat l’interès i la manera com els alumnes de Parvulari, Primària i 1r de l’ESO estan responent a aquesta iniciativa de l’escola, no només amb l’entusiasme per aprendre a tocar un instrument sinó també amb l’esforç, actitud i disciplina que hi van necessàriament associats. A principis d’octubre, un cop ja dominaven les diferents parts de l’instrument, els alumnes de Primària i 1r ESO van començar a aprendre’s de memòria les notes i melodies de les nadales, a reconèixer les notes a les cordes i a puntejar amb la guitarra.

Per arribar al concert de Nadal i tenir de seguida la motivant sensació que comencen a tocar, ara han après les notes seguint el dibuix de la corda però al proper trimestre treballaran més la teòrica musical i començaran a aprendre  a  llegir les notes directament del pentagrama… I, tot i que la guitarra serà l’instrument d’aquest curs durant el qual aniran afiançant el seu coneixement, està previst començar també a tocar el piano i la bateria. Aquest últim instrument motiva molt els joves i és una excel·lent manera d’aprendre la percursió i, per tant, a portar sempre bé el ritme. 

Això ja es va poder veure durant el concert de divendres, que va estar acompanyat a la bateria per un alumnes de 1r d’ESO i, fins i tot, en una cançó va gaudir amb l’actuació especial d’un alumne de P4. A més, el concert va comptar amb la participació del director de l’escola, que va acompanyar els alumnes amb l’”Himne de l’Alegria” al piano, i dos professors de Primària, que ho van fer amb les seves guitarres. 

El repertori el completaven “Noche de Paz”, “Jingle Bells” i “Twinkle, twinkle little star”, que els alumnes de Parvulari havien après a tocar amb el carilló o xilòfon metàl·lic i, com que el projecte musical contempla també que els alumnes desenvolupin la seva habilitat pel cant, van interpretar a la manera d’un cor “We wish you a Merry Cristhmas”, “Jingle Bell Rock”, “Quan somrius”.