IMG 0522

Cursa d’Orientació a la Ciutadella

  For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Els alumnes de l’ESO que no tenien exàmens de recuperació del 1r trimestre, han tingut la sort de poder participar en una original i divertida Cursa d’Orientació que el seu professor d’Educació Física, el Lluís Almirall, els ha organitzat tenint en  compte conceptes que estan aprenent a classe, com l’expressió corporal, amb mètodes com el treball cooperatiu i amb la importància dels valors com a rerefons. 

El Lluís els va repartir, per diferents indrets del parc, 10 cartells explicatius amb un text sobre la fita que havien d’assolir en aquell punt en concret i un codi QR amb una paraula clau, que formava part d’una llista de 10 i que calia desxifrar sencera per acabar la cursa. 

Per comprovar que cada grup havia resolt la prova de forma correcta i per introduir les noves tecnologies com a recurs, els alumnes ho havien de demostrar amb fotografies o un vídeo fet per ells mateixos.

Rodar un anunci de televisió de 30 segons que fomentés els valors de la igualtat i la tolerància, fer-se una fotografia que simbolitzés la importància de tenir cura de la natura i el medi ambient, construir figures d’acrossport i lletres amb el seu propi cos, per formar paraules corporals, gravar un videoclip, transportar una persona del grup entre tots o passar tot el grup per sobre una corda, a gairebé un metre d’alçada, sense tocar-la eren algunes de les fites que calia superar amb èxit. 

En totes les proves, la premisa era la participació de tots els membres de cada grup -que estaven formats per alumnes de 1r a 4t d’ESO barrejats-, l’originalitat a l’hora de resoldre la prova i la creativitat en la manera de presentar-la. 

Com veureu a les fotografies, va ser un matí radiant en tots els sentits… tant que els alumnes ja han demanat al Lluís més activitats d’aquest tipus, a l’aire lliure.