IMG 7174

Descobrint “El petit príncep”

  For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

per Carol Serrano, professora del Taller de lectura
 

Una de les activitats que fem a l’escola per fomentar la lectura és el Taller. Aquests primers dies de curs, els alumnes de 3r de Primària estan treballant el clàssic de l’escriptor francès Antoine Saint-Exupéry. Tots coneixem el conte de l’aviador que acaba al desert, on hi troba el petit príncep, que ve d’un altre món i li explica el seu viatge. I també sabem que darrera d’aquesta història aparentment infantil hi ha una obra plena de reflexions, metàfores, simbolismes i al·legories que poden ser interpretades pels més grans. Per tant, si els vostres fills estan descobrint-lo us animo que el llegiu o rellegiu conjuntament amb ells i el comenteu en veu alta, com fem a classe… i veureu diferents les diferents lectures del llibre.

Nosaltres el primer que hem fet és conèixer l’autor, també protagonista de llibre i pilot d’avió. També hem situat l’acció al desert del Sàhara, ple de baobabs… A partir d’aquí hem llegit en veu alta fragments del llibre i els hem anat comentant entre tots en una gran taula de debat a la Biblioteca, com podeu veure a les fotografies. D’aquesta manera els alumnes han après nou vocabulari i han treballat l’expressió oral, el raonament i han desenvolupat la seva imaginació.

A més, els alumnes han fet l’exercici de plasmar com imaginaven el petit príncep i el seu planeta, l’asteròide B-612… i n’han resultat aquesta sèrie de dibuixos tan originals que us mostrem. I és que el poder de la imaginació és un dels grans temes que defensa aquest llibre, com ho demostren episodis com la boa que s’ha menjat un elefant o el fragment:

 

“Si dieu a les persones grans: ‘he vist una casa molt bonica de rajols roses, amb geranis a les finestres i coloms al teulat…’, no poden imaginar-se la casa. Els heu de dir: ‘He vist una casa de cent mil francs’. Aleshores exclamen: ‘Que bonic!’.”