Img 9896

Primer dia de classe de l’any

  For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Molt puntuals han arribat a l’escola els alumnes des de la Llar  d’Infants fins a 2n de Batxillerat, després d’una mica més de dues setmanes de vacances. Tot i que avui els comiats dels més petits amb els pares, mares o avis que els han acompanyat ha estat una mica més llarg de l’habitual, a tots els feia il·lusió tornar a veure els companys i explicar-los quines joguines noves tenien… 

Els alumnes de P4 han començat així el dia, en rotllana i explicant  en veu alta i per torns com havien viscut aquests dies de Nadal. A continuació ho han il·lustrat amb un dibuix lliure sobre el que els havien portat els Reis o el Pare Nöel. A Primària, la Júlia ha proposat als alumnes de 5è fer el mateix, però en anglès. “Let’s talk about your Christmas holidays!”: what was your favourite day, an interesting place that you have visited, can you tell me a funny moment, what did you do for New Year’s Eve, etc.

També en anglès i a la mateixa hora, a P5 repassaven amb la teacher les cançons i poemes que havien après en aquesta llengua abans de festes. I a 6è de Primària, recordaven també el que van vendre l’últim dia de l’any a la Fira de Santa Llúcia i comptaven “la caixa” feta. Dividits en grups, els alumnes sumaven les monedes i els bitllets dues vegades i, si els sumava el mateix en totes dues ocasions, li donaven al Dani per fer el recompte final que es lliurarà a l’ONG Proactiva Open Arms.

Els més grans de l’ESO i Batxillerat també tenien ganes d’explicar-se coses tot i que molts s’han continuat veient aquests dies fora de l’escola, com a amics, i de sortir al pati a jugar a bàsquet per fer passar el fred. A la Llar també tenien ganes de jugar i han passat un matí molt tranquil recuperant les seves rutines i, això sí, amb més de son que d’altres dies.

Els qui es pot dir que han començat l’any tocant les maraques, literalment, han estat els alumnes de P3. Ho fan fet amb el nou professor de Música de l’escola, l’Eric Kopetz, que ja porta uns mesos amb nosaltres ensenyant activitats extraescolars musicals. Amb ell han fet sonar picarols, panderetes, maraques i altres instruments de petit format però amb força sonoritat…. variant les intensitats i respectant els torns, com es fa en una orquestra.

A 2n Primària, els alumnes també han començat fent una cosa molt gràfica com a inici d’any, i alhora útil, com és fer punta als llapis i endreçar-los. Tots han presentat el “Diari de Nadal” que havien de fer com a deures explicant què han fet aquests dies de festa i després se’ls han intercanviat per mirar els dibuixos, collages amb fotografies i explicacions dels seus companys. A continuació, han demanat veure junts en la pissarra interactiva de l’aula la VideoNadala de l’escola que, com mostren aquestes fotografies, els fa riure molt quan apareixen ells, però també els companys i professors que coneixen…