IMG 4340

La maleta viatgera

  For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El proper mes de febrer a la Llar d’Infants comencem una activitat que ens agrada molt i que té com a protagonista una maleta plena de sorpreses, que viatjarà per les diferents cases dels alumnes els caps de setmana. Es tracta d’una activitat que també fan altres escoles i biblioteques de Catalunya, i a la que ens hem sumat perquè, entre altres bones aportacions com afavorir la lectura compartida, ens sembla que augmenta el vincle de les famílies amb l’escola i viceversa.

L’equipatge de la nostra maleta està format per dos contes, un per tocar i manipular amb sons i imatges treballats a l’escola, i un altre que també ja coneixen i poden ensenyar als pares; un pen-drive amb la música que escoltem i amb la que els nens ja estan familiaritzats, i un àlbum de fotos per poder compartir amb els pares les seves activitats, com les festes, la psicomotricitat o les rutines.

A més, les mestres hi afegeixen un recull de notícies de la premsa, blogs temàtics d’ensenyament o altres links amb articles de reflexió i entrevistes que consideren interessants de difondre. De la mateixa manera, conviden els pares a augmentar aquest arxiu amb fotocòpies d’informacions que creguin oportunes des de la seva perspectiva. A més, com a escola, hi afegim orientacions generals per treballar a casa amb consells com, per exemple, “donar-li temps al nen per respondre una pregunta” ,“aprofitar moments com el bany i els àpats per mantenir converses i anomenar objectes per ampliar el vocabulari”, etc.

Però entre tot aquest material, l’ingredient estrella de la maleta és la Llibreta d’experiències, en la que es convida a la família que durant aquell cap de setmana té la maleta a casa seva a apuntar-hi, dibuixar-hi o enganxar fotos del seu viatge.