IMG 4867

L’adaptació dels petits

  For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

per l’Alba Fortuny, mestre de la Llar d’Infants
Estem ja encarant la recta final de l’adaptació dels més petits a l’escola. La d’ells i la dels pares, ja que és un dels moments més importants dins de l’etapa de la Llar d’Infants i comptem amb la seva complicitat.
Com podeu veure a les fotografies, el procés l’estem assolint amb força harmonia i tranquil·litat, tot i alguns plors -inevitables en molts casos ja que és una de les seves formes d’expressió en aquestes edats-.
I és que l’entrada a l’escola representa per als més petits una sèrie de canvis que afecten la seva vida quotidiana.  Són espais i persones desconegudes, horaris d’alimentació, descans i jocs diferents als habituals, rutines noves… Tot això fa que  els primers dies a l’escola puguin ser un trasbals que, gràcies a l’experiència dels cursos anteriors, les mestres ajudem a conduir-ho de la manera que menys els afecti.
Per això, ja fa uns quants anys que a l’escola vam introduir el procés d’adaptació gradual en els primers cursos ja que considerem que és la millor manera d’emprendre el camí a través del qual l’infant va elaborant els seus sentiments, la pèrdua i alhora el guany de separar-se de la família fins a arribar a una adaptació interna. Per tant, és un canvi de situacío afectiva i emocional per a tots, per als nens però també per a la famíia i els mestres. Entre tots, hem de fer que aquest procés es visqui de forma positiva i tranquil·la, per facilitar que es pugui assolir el principal objectiu que és que els infants comencin la seva vida educativa feliços i segurs.