IMG 0581

Rem i Paddle surf al canal Olímpic

  For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Aquesta setmana estem fent els EPI Games, unes particulars Olimpíades a l’escola… però, a més, fa uns dies que els alumnes de Primària van tenir la sort de gaudir d’unes divertidíssimes activitats en una instal·lació olímpica de debò: el Canal Oímpic de Catalunya, que es va crear per als JJ.OO. de Barcelona’92, a Castelldefels. 

Aquest és un canal artificial construït sobre unes antigues maresmes del delta del riu Llobregat on, des que van acabar les proves olímpiques, s’hi fan activitats lúdico-esportives, amb una bona oferta per a les escoles. És per això que l’hem triat com a destí d’un dels dies del Casal i el Summerlife, i entre les diferents opcions que ens proposaven vam escollir la de kaiac i canoa -perquè el rem és l’esport rei del canal- i el paddle surf per la seva actualitat a les nostres platges. 

En arribar, els responsables del canal van ataviar els nostres alumnes amb les armilles salvavides i un rem per a cadascú. A continuació, el monitor va fer a tot el grup una explicació de la tècnica bàsica per avançar dins l’embarcació: com agafar el rem, el joc dels canells i, sobretot, com la pala ha d’entrar en contacte dins l’aigua per anar cap endavant, girar o marxa enrere. Un cop assimilades les normes bàsiques, les van poder posar en pràctica durant una hora en kaiacs i canoes de 2 a 3 places, en el que va ser un exercici de total col·laboració i compenetració entre els alumnes.

A la segona hora van tenir l’oportunitat de provar el paddle surf, un esport originari de la Polinèsia i que està molt de moda a les nostres costes des de fa un parell d’anys. També en grups van tractar d’aprendre la tècnica per aguantar l’equilibri i avançar, mentre es fa un gran exercici físic… i unes bones rialles, ja que presenta certa dificultat i la majoria van caure a l’aigua de forma molt divertida en més d’una ocasió.