IMG 8026

Tarda de Ciència a Primària

  For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Aquesta és la Setmana de la Ciència a l’escola i els alumnes de Primària han gaudit d’una tarda molt experimental. Ho han fet en espais interaula, és a dir barrejats per cursos per crear una major transversalitat, coneixement, consideració i respecte entre els alumnes. 

Han estat dividits en 9 grups que anaven rotant per diferents espais, realitzant pràctiques guiades per 9 professors de Primària. Els experiments eren 3 i en 3 idiomes: Disc de Newton, Cóctel acoíris i Flower dissection.

El primer experiment consistia a demostrar, tal com ho va fer Isaac Newton, que el color blanc és una barreja de tots els colors de l’arc de Sant Martí i observar la composició de la llum blanca. Per fer-ho han hagut de pintar en una cartolina dues circumferències blanques amb els colors de l’arc i retallar-les. A continuació, enganxar-les, fer-los un forat al mig, clavar-los un llapis i fer-les girar com si fos una baldufa, de manera que el color blanc aparagués amb la velocitat de moviment. 

El segon consistia a esbrinar què passa quan posem més d’un líquid en un mateix recipent, és a dir si tots es barregen sempre o no. Per això, els alumnes dividits en parelles formades per un de més gran i un de més petit de Primària, han barrejat suc, aigua, oli i alcohol. 

El tercer i últim experiment ha estat el que ha tingut més èxit entre els alumnes i és que es tractava de disseccionar una flor viva. L’han fet íntegrament en llengua anglesa i això els ha servit per repassar els noms de les parts que formen una flor: pollen tube, pistil, petal, sepal, filament, stamen… A continuació les han observades amb detall a través dels diferents microscopis i han hagut de respondre un qüestionari proposat pel professor de Science i organitzador de les activitats, Joan Sala.