Img 5878

Xerrada i col·loqui sobre l’Univers amb els alumnes de Batxillerat

  For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Aquest dimarts, els alumnes de 1r de Batxillerat han rebut la visita dels físics Juan José i Mireia Peral, que els han vingut a presentar el seu llibre “Una aventura con luz en el mundo de la Física”, una novel·la amb trets de juvenil on els personatges són persones però també àtoms, molècules i tot el que habita en el nostre Univers, i que apropa aquesta disciplina i el món de la Ciència a tots els lectors a partir dels 8 anys.

Per començar la xerrada els han projectat un vídeo sobre el que reflecteix la seva novel·la i que gira al voltant de les grans i recurrents preguntes sobre l’origen de la vida, si existeixen universos paral·lels, per què la Terra ha estat l’escollida, l’aparició de la consciència, quin futur li espera al nostre planeta… Una seqüència d’imatges des de l’inici dels inicis, el Big Bang, l’expansió de l’univers, el naixement de les estrelles, la formació dels planetes i dels sistema solar, la creació de la Terra i de vida humana capaç de mirar enrere per plantejar-s’ho tot plegat…

La segona projeccció era un tràiler de la pel·lícula nord-americana de Ciència Ficció “Interstellar” i han convidat els alumnes a reflexionar sobre la seva darrera frase: “El nostre destí està escrit a les estrelles”. A més, han fet un repàs d’altra filmografia que planteja qüestions relacionades amb l’univers i transmet inquietuds humanes, com l’existència de vida extraterrestre o el perill d’una intel·ligència artificial, a partir de pel·lícules com “Odisea del Espacio”, “Armagedon”, “Gravity”, “Marte”, etc.

Com a introducció al col·loqui, els han explicat les diferents teories que hi ha actualment sobre l’origen de l’univers, com l’ateïsta que defensa entre d’altres Stephen Hawking, la que creu en l’existència d’un Ésser Suprem i la que es decanta més per les civilitzacions intel·ligents. I, per acabar, els han explicat missions actuals que s’estan realitzant en busca de vida intel·ligent o per instal·lar colònies a Mart i, una vegada més, els han recalcat la suma importància que tots tinguem cura del nostre planeta.