A recollir el que hem sembrat…

Amb la primavera, el nostre hort ha començat a donar els seus fruits. És l’hora de collir-los i d’obtenir així la recompensa pel treball que hem fet aquests darrers mesos.

Tot va començar a la tardor, quan els alumnes de cicle mitjà van treballar el sòl i el compostatge. El vam fer a partir de les restes de fruites i verdures que sobraven a l’hora de dinar. Aquestes restes les barrejaven amb les fulles seques que agafàvem de les plantes que hi ha al pati i van aprendre així a fer la base del cultiu ecològic.

A principis del nou any, quan aquest sòl ja era fèrtil, hi van plantar les espècies de temporada. A partir d’aleshores, la feina ha estat la d’anar regant i regant, i vigilant el cultiu fins que ha arribat la primavera… i amb ella, el gratificant moment de la collita dels fruits.

Aquesta setmana hem fet la primera recol·lecció de la temporada: faves, pèsols, llimones i raves. Encara tenim plantades, esperant que acabin de madurar, la menta, les taronges, els enciams, les cebes i els pebrots.

A més de proporcionar-nos fruites i verdures delicioses, l’hort de l’escola ens ofereix la possibilitat d’experimentar valors com la constància, la paciència, el saber esperar, aprendre que cada cosa necessita el seu temps, a tenir cura, a seguir tot el procés i no abandonar, el treball diari i en equip… i, és clar, l’alegria i entusiasme de la recollida dels fruits.