Un any més, Sant Nicolau visita la nostra escola

Un any més, l’infatigable Sant Nicolau -patró de la infància i la joventut- ha vingut a l’escola a encoratjar els nostres alumnes, a premiar-los amb els seus caramels màgics que potencien encara més els seus potencials, i a donar bons consells a aquells qui els necessiten.

Com sempre, la incògnita si visitarà o no la nostra escola ha estat present a primera hora, ja que sabem que té molta feina amb els alumnes de tot el món. Però ell sempre troba una estona per venir-nos a visitar, perquè diu que som una de les escoles que fa més temps que mantenim aquesta tradició, perquè així coneix en persona els nous alumnes i visita també a d’altres com ja ho va fer amb als seus germans més grans, cosins, pares i, fins i tot, avis… tots ells ara exalumnes. A més, ens ha dit que li fa gràcia que cada cop a les nostres aules hi hagi més alumnes que venen d’altres països i amb ells pot practicar l’anglès, l’italià, el finès i, fins i tot, el japonès…

Nosaltres també el coneixem bé a ell, després de tants anys, i sabem que no hi sent gaire… per això, quan creiem que ha baixat del seu núvol, sempre li cantem molt i molt fort: “Sant Nicolau el jorn arriba / t’esperem amb gran amor / grans i petits estem de festa (…) Piquem per aquí, piquem per allà / que vingui sempre Sant Nicolau” fins que sentim el toc-toc-toc del seu bastó, que vol dir que s’està escoltant i la cançó dóna pas als xiscles d’expectants dels més petits. 

Durant tot el dia va entrant a visitar tots els alumnes d’Infantil i de Primària i els va comentant les coses maques que sobre ells té anotades en el seu llibre i els dóna consells savis, que els nens reben amb il·lusió. Avui hem assistit a la seva primera visita, a la classe dels Elefants, que s’han mostrat així d’emocionats amb la visita.