foto nens

Aprendre a perdre

Per fi el Barça ha deixat de guanyar-ho tot… No ens mal interpreteu, a l’escola ens encanta el Barça i tots els altres equips però, a nivell educatiu, ens començava a preocupar una mica que els més petits, molts d’ells del Barça, s’acostumessin a que sempre es guanya tot.

Perquè allò que “unes vegades es guanya i d’altres, es perd” que tant diuen els futbolistes és cert. I cal aprendre a saber perdre, a encaixar una derrota o assumir que alguna cosa no ens ha sortit prou bé.

I després d’haver perdut unes quantes vegades ens adonarem que, en el fons, quan perdem estem aprenent més que si guanyem. Perquè perdre ens fa veure que alguna cosa no hem fet prou bé i que ens ho hem de treballar més. Per tant, a la llarga, també en sortirem guanyant.

I, sobretot, aprendre a relativitzar les derrotes. Un exemple molt recent és quan el Barça va perdre l’opció a guanyar la Champions, ara fa uns dies. Tot i la derrota, tot el Camp es va posar a cantar l’himne.

Un altre exemple que ens agrada molt és el de l’Equip petit. Els protagonistes són un equip de futbol d’una escola de Vilanova i la Geltrú i tenen claríssim que el més important és la il·lusió de poder jugar a futbol.

Aquest equip ha acabat la temporada amb 271 gols en contra i només un a favor. Us convidem a veure i a aprendre de la seva experiència… Cliqueu aquí per conèixer l’ Equip petit