Aprendre l’abecedari… cantant

Per als alumnes de 1r de Primària aquest està sent un inici de curs molt especial, ja que estrenen una nova i molt important etapa escolar. Entre les moltíssimes novetats que la Primària els depara, ara la més important és aprendre bé l’abecedari i això és el que han estat treballant aquestes primeres setmanes de classe.

I perquè no sigui una tasca monòtona i feixuga, l’Àngels els ha ensenyat l’abecedari a classe i amb la Sonso l’han “reforçat” a classe de música amb la cançó “L’abecedari”. A partir d’aquesta cançó infantil els és molt més fàcil recordar les lletres i el seu ordre, ja que la música i les cançons són una eina motivadora per l’aprenentatge. A més, els ajuda a concentrar-se i a potenciar la memòria, mentre es diverteixen… I ja sabeu que a l’escola defensem sempre que l’aprenentatge a partir del joc, la diversió, les sensacions i les emocions és molt eficaç, ja que els arriba més i, a més, en positiu.

Les seves cares d’alegria han inspirat les mestres per gravar-los en vídeo, amb els alumnes de 2n com a artistes convidats, que han demostrat com, un any després, encara recorden la cançó, i per tant l’abecedari, a la perfecció.

Veureu que ells mateixos han fet les cartolines amb la lletra que els ha estat assignada… i és que aquest primer aprenentatge de Primer, a més de divertit, ha permès treballar a l’hora la llengua, la plàstica i la música. Per veure’n el resultat, cliqueu aquí.