Arriba la tardor a dins de la Llar

Avui dimecres, a les 10.20 hores, ha arribat l’equinocci de la tardor, en què el dia dura el mateix que la nit, i el sol ha sortit per l’est i es pondrà per l’oest. Per tant, un dia “exacte”, que ha portat una important baixada de temperatures i l’inici de la tardor, que a la Llar d’Infants ja han notat fins i tot a dins de classe.

Els Cargols (P1) i Peixos (P2) han donat la benvinguda a la nova estació amb cançons com “Les fulles cauen amb el vent”, “L’esquirol” i “The wheels of the bus”, que han cantat amb l’Elena… la seva nova teacher que, des d’aquest curs, estarà sempre amb ells parlant-los en anglès perquè la seva immersió lingüistíca sigui total.

També han jugat amb tot el que conté la “Caixa de la tardor”, que és material que ells mateixos han recollit i portat a classe: pinyes, pinyons, pinassa, gla (bellota), castanyes, fulles de diferents arbres… Amb cada una d’aquestes matèries han pogut experimentar i desenvolupar els sentits, sobretot la vista, el tacte i l’olfacte. Un joc que els ha divertit -sobretot quan la Susi simulava una pluja de fulles- perquè els suposa experimentació, observar, tocar, olorar… i un cert “escampall” per la classe, que després tots ajuden a recollir.

Aquesta de col·laborar alhora d’endreçar la classe és una de les rutines que els més petits de l’escola ja van adquirint, en la que per a molts és la quarta setmana de curs. Això fa que els que han començat la Llar aquest any ja estiguin en l’”engrenatge”, contents, tranquils i participatius en totes les activitats i jocs que les professores els proposen…

Per tant, tot ens fa preveure una tardor molt divertida i variada a la Llar. Els alumnes faran una panera amb el material que caracteritza l’estació, pintaran fulles, estamparan magranes amb pintura, faran un mural amb els colors de la tardor, cantaran cançons, escoltaran contes, es preparan per rebre la castanyera, veuran quina és la roba d’abric típica d’aquesta època de l’any i com va variant el temps… Un temps fred que esperem que ens respecti, que puguem esquivar els costipats, trobar-nos bé i anar a l’escola… a aprendre i passar-ho bé.