Article del director

Ja està aquí el nou curs al que, personalment, faig front amb entusiasme. Sempre m’ha agradat la sensació d’estrenar un curs, amb les piles carregades i les ganes renovades per les vacances. Però aquest curs 2013-2014 em genera una il·lusió especial, sobretot per dos motius. El primer és perquè suposa l’hora de posar en marxa el Pla d’Innovació Educativa (PIE) que vam idear durant tot el curs passat i que, entre altres, ens va portar a viatjar a Finlàndia a aprendre del millor sistema educatiu del món. Ara arriba, doncs, el moment de posar en pràctica la teoria, que es basa en una evolució del nostre mètode incorporant aquelles pràctiques del sistema educatiu finès que considerem més favorables per a l’aprenentatge de tots els alumnes, sense excepció.

Estem a punt per assolir aquest  repte. Ens hem preparat de valent, hem aprofitat les obres que cada estiu fem a l’escola per adaptar alguns espais i afegir material nou com les pissarres digitals i, sobretot, tot l’equip professional de l’escola està motivat amb el projecte. I estem també a punt per assolir aquest repte gràcies al suport i reconeixement que ens ha demostrat la comunitat educativa, com vam poder veure a la presentació del PIE el passat 17 de juny a l’hotel Avenida Palace de Barcelona.

El segon motiu pel qual m’il·lusiona de forma especial aquest nou curs és perquè l’escola complirà 75 anys… i els qui em coneixeu sabeu que m’agrada recordar els inicis de l’escola quan la meva àvia, la Montserrat Pérez Iborra, va emprendre el repte de crear-la amb el suport del seu marit Domènec Casas, en plena postguerra. La valentia i l’èxit d’aquell projecte d’enorme envergadura en un moment molt més difícil que el que vivim ara, malgrat tot, ens encoratja, ens serveix de referent i ens dóna confiança.

Per tant, aquest serà un curs on, sovint, es trobaran el passat, el present i el futur… Hi combinarem el millor de cada etapa. L’experiència que ens ensenya el passat, les novetats i oportunitats que ens presenta el present… i tot, per al millor futur dels nostres alumnes.

Un inici de curs, doncs, engrescador però amb una ombra de tristor, que ens ha provocat la pèrdua de la professora Alicia Chaler aquest mes d’agost. Una persona molt estimada i apreciada per tots nosaltres i pels exalumnes, com ens ha reafirmat la pluja de missatges i mostres de condol al facebook de l’escola. Entre moltes altres coses, l’Alicia va destacar sobretot per ensenyar a llegir a centenars d’alumnes. Per aquest motiu, a partir d’aquest curs la Biblioteca de l’escola portarà el seu nom.

Benvinguts tots al curs 2013-2014!

Jordi Casas

Director