Els avis d’Infantil venen a classe a explicar contes

Des de l’escola no només tenim una gran consideració pels avis i el seu paper fonamental en el desenvolupament dels infants, sinó que també som tesimoni directe de la il·lusió que els fa quan venen a buscar-los o a les celebracionns de l’escola. 

Per aquests dos motius i per l’èxit que va tenir l’any passat, quan vam estrenar la iniciativa de convidar els avis a explicar contes durant la Setmana de la Cultura, aquest curs hem repetit l’experiència. 

Així doncs, diferents avis i àvies des de la Llar d’Infants fins a P5 van venir, de forma voluntària a les aules, carregats de contes. Alguns van convertir en conte alguna història real viscuda en 1a persona -com la descoberta de dues cries de gats sense refugi- i d’altres van recórrer als clàssics. Tots duien alguna fotografia o dibuix per a cada nen i fins i tot, per a un que explicava la història d’un os que rentava, l’àvia va portar com a atrezzo una rentadora de joguina, un estenedor i pinses de la roba… 

Sota l’orgullosa mirada del net o neta que els acompanyaven, els avis no es van limitar a narrar els conte sinó que també, segons com avançava la trama, feien participar el seu públic per exemple responent preguntes o fent-los bufar ben fort com el llop d’”Els trets porquets”.