Balanç del curs d’estiu

Avui, 15 de juliol,  creuem l’equador del curset d’estiu. Quinze dies de rodatge que ens han portat a la velocitat de creuer que duem ara, on tots, tant alumnes com professors hem agafat el ritme idoni per aconseguir els nostres objectius de màxims que ens vam marcar a l’inici de curs.

Els professors de l’escola ens expliquen que estan satisfets amb la resposta dels alumnes, “sobretot tenint en compte que la majoria venen d’altres escoles i, pel que ens diuen, no estan acostumats a treballar tant”.Això també suposa un repte i un al·licient per a nosaltres, com a mestres, ja que hem de ser molt creatius, àgils i diversificar-nos la feina per arribar a les diferents necessitats”.

Un exemple és els diferents tipus de dossier que cada escola dóna als alumnes per lliurar al setembre. “Els primers dies són bàsics per dissenyar els plans d’estudi de cada alumne per a tot el mes. D’aquesta manera tots tenim clar què s’ha de fer”.Els alumnes ens agraeixen moltíssim que els ajudem a organitzar-se el treball i, a canvi, responen amb una actitud positiva i esforç”.

Tots sabem que és un curs intensiu i que els plannings s’han de complir i que cal treballar a classe i a casa. Si no porten els deures, els alumnes han de quedar-se 45 minuts extres a fer-los”. “És una mena de compromís que tenim entre tots per arribar a finals de mes amb el dossier acabat, els dubtes resolts i les matèries apreses”.

Avui els alumnes del curs d’estiu han rebut les notes de la 1a quinzena. És un bon moment per analitzar els primers resultats i, s’hi cal, esforçar-se encara més per millorar-los. I si han estat satisfactoris, que siguin una motivació a continuar en la mateixa línia sense baixar la guàrdia.