Bon balanç del procés d’adaptació a la Llar d’Infants

Ja fa una mica més d’un mes que els alumnes de la Llar d’Infants van començar l’escola i és un bon moment per fer balanç d’aquest primer període d’adaptació. De fet, els alumnes de P1 i P2 van ser els primers a inaugurar el curs, ja que van arribar a les aules el 9 de setembre i, de forma voluntària, durant els dos primers dies van poder estar-hi acompanyats pels pares.

Aquesta és una opció enfocada sobretot als alumnes que comencen l’escola per primer cop, la majoria a P1. En el cas de P2, molts nens i nenes ja eren a l’escola l’any passat i per tant ja coneixien l’espai, els companys i les educadores. A aquest fet se suma que tenen la mateixa tutora, ja que la Carlota evoluciona amb ells i aquest curs està al càrrec de P2. 

Així doncs, els dos primers dies del curs i en horari de matí, vam oferir als pares la possibilitat d’estar presents a l’aula, perquè la primera presa de contacte fos amb el referent de seguretat al mateix espai. Aquesta opció, que acostuma a donar un resultat molt positiu, convé no allagar-la gaire en el temps, així que el segon dia ja van deixar els nens jugant a l’aula a estones, sense la seva presència. 

A més, des de l’escola recomanem els pares que de camí a l’escola els transmetin missatges positius, d’alegria i normalitat. I, tot i que els primers dies, les emocions poden generar inevitables plors a l’hora de la separació, aquests s’acaben ràpid quan s’ubiquen a l’espai i entren amb contacte amb els companys i les educadores, que en aquest cas són la tutora de cada curs, l’auxliar de reforç i l’auxiliar de parla anglesa. Aquesta última és la Mikayla Afusia, que ve dels Estats Units, i cada dia comparteix 5 hores amb els alumnes de la Llar introduint-los l’anglès de forma totalment quotidiana i amb el sempre efectius i divertits recursos dels contes i les cançons.