Bona arrencada del Curset d’Estiu

Ja ha acabat la primera setmana del Curset d’Estiu 2014, que ha estat una sorpresa per a tots. Tant per als alumnes, ja que aquest any la majoria és de fora de l’escola, com per als professors… i és que una cosa va lligada amb l’altra i les novetats són estimulants per a tothom.

Segons ens han explicat, als alumnes que venen d’altres escoles de Barcelona i rodalies, els ha sorprès l’atenció individualitzada que han rebut de cada professor i com els han organitzat la feina fins a finals de mes. Diuen que això els aporta seguretat i els anima a seguir el pla traçat de manera que a finals de juliol puguin haver treballat tot el temari i tenir els dossiers acabats. D’aquesta manera, i reservant la darrera setmana d’agost per repassar, l’èxit al setembre els serà fàcil d’assolir.

A més, han vist que treballant durant la classe i aprofitant les hores d’estudi d’entremig, el temps els passa ràpid i tenen la sensació d’haver-lo aprofitat. Tot això s’ha traduït en una actitud positiva dels alumnes i una predisposició a aprendre que fa que estiguin molt més receptius i entenguin conceptes que durant el curs se’ls havien resistit.

Aquests petits avenços són també molt engrescadors per als professors, que en el Curs d’Estiu s’enfronten així al repte d’ajustar el temari a les necessitats i requeriments de cada alumne. Per això, diuen que el bon funcionament d’aquesta setmana i l’ajustament a les normes ha estat molt gratificant en aquest sentit.

Per acabar, aquest divendres a la tarda els alumnes han fet una sessió de Tècniques d’Estudi on han reflexionat sobre la manera com es concentren, com estudien, els hàbits… Amb un psicòleg especialista en aquestes tècniques han analitzat quins problemes es troben i com solucionar-los.