Campanya a Primària

A 4t de Primària han estat aquests dies de campanya electoral. A l’assignatura de Medi aprenen com funciona la política al nostre país: quines competències diferencien el president de la Generalitat i l’alcalde de Barcelona, quins drets i deures tenim com a ciutadans, on i com s’aproven les lleis… i una llarga llista de conceptes bàsics del nostre sistema democràtic.

A l’escola creiem que la millor manera d’assimilar aquests conceptes és portant-los a la pràctica a petita escala. Així que endeguem el nostre propi procés electoral.

El primer pas és establir el cens de la població de la classe, definir les seves característiques i, per tant, les seves necessitats. A partir de les opinions, idees i afinitats entre els companys es creen els partits polítics. N’han sortit 4: I.M.A.C, Lemins Astronauts, A.C.O.N i Super  Kids.

A continuació, cada un defineix el programa i dissenya la seva campanya per aconseguir el màxim nombre de vots. Algunes de les promeses electorals de les diferents formacions polítiques han estat:

  • “Poder jugar amb la pilota al pati del migdia”.
  • “Que ens posin música a l’estudi per fer els deures”.
  • “Que la Marisa redueixi el temps de vestuari de 15 a 10 minuts”.
  • “Un pot amb material comú a la classe per si ens deixem l’estoig a casa”.
  • “Fer els deures de matemàtiques els caps de setmana a través de les webs que ens recomana la Viky”.
  • “Fer jocs d’anglès tots els divendres”.

I després de la pertinent jornada de reflexió, avui 23 de maig, és el dia de les eleccions.

A les fotografies podeu veure el diferents partits davant dels seus cartells electorals.