El canvi de la Llar d’Infants a P3

Hem anat a veure els Pingüins, just quan estan acabant l’adaptació de les primeres setmanes i comencen ja amb els aprenentatges propis del curs, com l’EntusiasMAT, el Ludilletres o els Tallers Interaula. Per això han estat molt importants els primers dies ja que començar P3 és un canvi remarcable per a tots els alumnes, pels que venen de la nostra Llar d’Infants i, sobretot, pels que s’estrenen en l’escola en aquest curs. 

És un canvi significatiu perquè passar a Parvulari vol dir que es fan grans… però, en realitat, encara són petits. A més, i també en aquest sentit, com que a aquesta edat poden haver diferents ritmes condicionats per l’època de l’any que han nascut, a l’escola sempre respectem l’evolució personal de cada alumne. D’aquesta manera, hem aconseguit una exitosa adaptació, basada sobretot en la repetició de rutines -com el Bon dia, posar-se la bata o rentar-se les dents- perquè es vagin convertint en hàbits. 

El més important ha estat afagar confiança amb el nou espai, la tutora i altres mestres com la teacher o de Música, els companys que fins ara no coneixien i, fins i tot, per familiaritzar-se amb la mascota de la classe… També per anar reconeixent els espais propis, com el penjador de la motxilla amb la seva fotografia o l’espai de taula amb el seu nom escrit. A més, habituar-se a que ara poden jugar en el pati de baix, que és molt més gran, i tenen també més mobilitat amb joguines com les bicicletes. Els seus horaris també han canviat respecte al curs anterior, ja que  dinen més tard i fan només una hora de migdiada. 

D’una manera molt fluïda, s’han anat adaptant a totes aquestes novetats i ja es nota que han començat a adquirir una major autonomia. Amb pocs dies ja s’estan acostumant a no dependre tant de l’adult sinó que el van a buscar només quan el necessiten o volen comunicar-se amb ell. També, a que el tracte no sigui tan unidireccional ja que funcionen més com a grup classe.