Rua de Carnaval, amb la que recuperem l’esplendor de la nostra gran festa

El punt de partida del Carnaval d’aquest any han estat els centres d’interès i motivacions dels diferents grup classe. Per mitjà de votacions, cada un d’ells ha triat la temàtica de les seves disfresses i després ha fet recerca sobre ella a partir d’indagar, descobrir complexitat i buscar profunditat. Un cop obtinguda tota la informació necessària, han passat a la fase de creació, dissenyant la disfressa i elaborant-la ells mateixos.

Durant tota aquesta setmana, els alumnes de primària han estat creant les robes i complements que han lluït a la rua i durant el seu ball de Carnaval. Les coreografies han estat creades i assajades amb els seus tutors i els professors d’Educació Física, l’Ibon i el Lluís.

La festa ha tingut lloc al pati, a l’aire lliure, i s’ha retransmès en directe pel canal de Youtube de l’escola. Els alumnes de 1r d’ESO han acompanyat els seus companys amb la batucada, un estil que han treballat amb el Manolo dins del projecte de música d’aquest mes “Dona’m la llauna” i ho han fet amb instruments fets amb materials reciclats.

Després de la rua inicial, en la que tots han fet una volta a ritme de samba i cada grup ha tingut temps de saludar a càmera durant 15 segons, han començat les actuacions. Aquestes han anat des de P3 fins a 6è de primària, i hem vist helicòpters i avions, pirates i sirenes, ninges, dinosaures, pokémons, exploradors, pacmans, maoris, deus i deesses de la mitologia grega.

En acabar i abans d’una divertidíssima estona de ball lliure al pati de l’escola, amb la sensació d’haver-lo reconquerit, el director Jordi Casas ha volgut felicitar tots els alumnes i professors per “aquesta festa tan alegre, original i, sobretot, que us heu fet vosaltres. El fet d’haver pogut triar la disfressa, pensar com fer-la i fer-la, escollir la cançó i la coreografia us fa créixer a més d’en l’àmbit acadèmic -que és el que habitualment fem a l’escola-, també créixer en creativitat, il·lusió i felicitat”.