Celebrem “La Castanyera viatgera” amb el retorn de les famílies

La clau de l’emoció ha estat avui present durant tota la jornada. Des de primera hora del matí, els alumnes de Primària estaven emocionats perquè per fi havia arribat el dia de la Festa de la Castanyada però, sobretot, perquè avui els pares i altres familiars tornaven a participar, de forma presencial, en una festa a l’escola.

I aquesta emoció ha estat generalitzada, com ha destacat el Jordi Casas, quan ha donat una -emocionada, també- benvinguda als pares, avis i exalumnes un altre cop a les festes i celebracions de l’escola, on els hem trobat molt a faltar. Aquesta part humana ha estat el més destacable de la celebració però n’hi ha hagut d’altres.

Com sempre, a l’escola tot és una oportunitat d’aprenentatge. Així ha enfocat aquest any el Manolo, el professor de Música, les danses de la Castanyada. No només han assajat les coreografies sinó que li ha donat un context molt pedagògic, a partir de la Cultura del Pensament, utilitzamt un mapa de flux per memoritzar les passes de cada dansa i un diagrama de Venn per comparar i contrastar les característiques de la dansa que cada curs va ballar l’any passat i la d’aquest. El fet que algunes s’hagin repetit per curs, està creant certes expectatives en els alumnes dels cursos inferiors, igual com passa amb la Festa de Graduació dels alumnes de 2n de Batxillerat.

La Festa s’ha titulat “la Castanyera viatgera” perquè mitjançant la música i el ball s’ha fet un recorregut pel món, des del català ball de bastons fins a les precioses danses jueves passant per les més típiques gregues, per exemple. Tots els cursos des de P3 fins a 2n d’ESO n’han representat alguna davant d’uns emocionats pares, que enregistraven l’escena. En acabar, tots han compartit els panellets elaborats durant aquesta setmana pels mateixos alumnes, d’Infantil i de Primària, i que han estat repartits de forma teatralitzada pels alumnes de 6è. Ho han fet també pel pati elevat, el de la Llar d’Infants, on per a la majoria dels pares aquesta era la seva primera Festa de la Castanyada a la nostra escola.