Celebració teatral de la Castanyada

El dijous abans de Tots Sants vam celebrar a l’escola la Festa de la Castanyada, que posava un dolç punt-i-final a tota una setmana temàtica a Infantil i Primària. Aquest dia, però, va ser a més especial perquè les famílies van estar convidades, perquè es van degustar els panellets i melmelades fets pels mateixos alumnes i les castanyes que, com vau veure en l’anterior post d’aquest blog, van ser collides expressament, al Montseny.

Però, també va ser una tarda molt especial perquè els alumnes de 5è de Primària van oferir una representació teatral molt divertida. La van crear ells mateixos, a partir de les seves idees, il·lusió i esforç… i amb això l’èxit sempre està garantit.

Segons va explicar el professor de Castellà, en Dani Rodellas, a les darreres sessions d’aquesta matèria, havien anat creant l’esquelet de l’obra a partir de pluges d’idees, debats i altres dinàmiques creatives. Un cop van tenir clara l’estructura que seguiria la història, els alumnes es van dividir en petits grups per redactar els diferents actes del guió, a diverses mans.

El pas següent van ser els càstings dels actors, on tots els qui van passar el van sorprendre pels seus dots en la narració i a l’escenari.

I un cop finalitzat el procés creatiu van fer els assajos, la part més divertida per a molts d’ells. A partir d’uns jocs concrets van aprendre a perdre la vergonya i a projectar la veu de forma adequada (“¡No es lo mismo gritar que hablar fuerte, chicos!”… els recordava insistentment el Dani). I el darrer pas abans de l’estrena, memoritzar els textos que, com que els havien creat ells mateixos, els va resultar més fàcil.

Tot això va fer que durant la Festa de la Castanyada la representació teatral fos un èxit i que el públic que omplia el pati els ovacionés. Un públic, entre el que destacaven els més petits, els alumnes de la Llar d’Infants, guarnits amb el mocador al cap i els colorets a les galtes, que es van posar per rebre la Castanyera.