Celebrem el Cap d’Any xinès

Ja sabeu que a l’escola ens agrada que els alumnes aprenguin coses noves i celebrin les tradicions. També creiem que és bo que quantes més coneguin, millor, ja que conèixer altres cultures promou el seu respecte. Així que vam aprofitar que la Nerissa Wong-VanHaren, mare de dos alumes de l’escola, s’oferís a ajudar-nos i durant tota la setmana passada els alumnes van realitzar activitats relacionades amb la celebració de l’Any Nou xinès.

A la Xina aquesta celebració va començar el passat 9 de febrer i a l’escola dos dies després, amb el taller de cal·ligrafia. A més, els alumnes van fer fanalets de colors, màscares i un gran drac. També van aprendre balls i cançons amb què els xinesos reben l’any nou i algunes frases en mandarí que desitgen bon any i felicitat.

El divendres a mig matí es va fer la celebració al pati. Els alumnes de Primària van oferir els seus balls  i, els de 6è, van fer ballar el drac que havien construït. En acabar i tal com fan a la Xina, els nens van oferir el seu respecte als adults, en aquest cas al director de l’escola, amb una reverència i unes paraules en xinès. A canvi, el Jordi Casas els va lliurar un sobre amb una moneda de xocolata i unes paraules també en xinès, que va aprendre en un viatge a aquest país asiàtic.

I com que un bon àpat és la millor manera d’acabar una celebració, els alumnes van dinar un menú a base de noodles amb verduretes i soja, rotllets de primavera amb arròs i mandarina.