Collim castanyes al Montseny

La celebració de la Castanyada ha durat tota una setmana a l’escola. El primer de tot va ser, és clar, anar a buscar les castanyes, la matèria primera. Vam aprofitar que la masia l’escola és al Montseny per anar-hi d’excursió a collir-les. S’hi van estrenar els més petits, els Pingüins, les Tortugues i els Elefants que, com veureu a les fotografies, hi van anar dilluns aprofitant un dia fantàstic de sol. A l’endemà, hi van anar els de 1r, 2n i 3r de Primària i dimecres, 4t, 5è  6è.

A més d’aconseguir l’objectiu de tornar a l’escola amb els cistells plens de castanyes, els alumnes i els professors van passar uns dies molt agradables a la muntanya, en plena natura i més ara que llueix tant amb els colors de la tardor. Els més petits van passejar pels camins més propers a Can Virgili, plens de castanyes i pinyes farcides de pinyons… Després, com a recompensa per la feina feta, van jugar al camp de futbol i van fer jocs a la zona del porxo. I, abans de marxar, algun fins i tot va demanar si l’aigua de la font també se la podien emportar a l’escola de com era de bona…

Al dia següent, el primer cicle de Primària va arribar al Montseny fent una primera parada a la Costa, per esmorzar i agafar forces. Els més grans, els de 3r, van anar caminant des d’allà fins a Can Virgili, seguint una ruta fixada. La resta hi van accedir en autocar i un cop allà van passejar pels voltants de la masia, collint castanyes i bolets, com els “apagallums”. Per sort, la pluja els va respectar i no va caure fins que van marxar, cosa que els va permetre fer un partit de futbol després de dinar.
El dimecres va ser el torn dels alumnes de Cicle Superior i, com que ja són tot uns experts excursionistes, es van atrevir a fer una ruta des de el poble del Montseny fins a Can Virgili. Durant el camí van poder observar amb detall la vegetació i, fins i tot, un espai natural de plantes aromàtiques per fer perfums. Van arribar a Can Virgili a l’hora de dinar. Després d’un merescut descans, encara van tenir energia per jugar a futbol al camp de la masia i collir unes quantes castanyes per aportar a la festa de dijous.