Comença el Casal d’Estiu a tota vela

Els alumnes d’Infantil i Primària han començat ja el Casal d’Estiu en el que, entre altres activitats, han fet una fantàstica sortida marinera amb monitors del Club Municipal de Vela, al Port Olímpic de Barcelona. Distribuïts en grups de 8 alumnes han estat navegant davant de l’skyline de la ciutat en diferents “raqueros”, una petita embarcació de vela lleugera que se sol utilitzar per aprendre a navegar.

Un autocar ha portat els alumnes i professores de l’escola fins al Port Olímpic, on s’han canviat i posat el banyador, la crema protectora i la gorra als vestuaris de les instal·lacions. Tot seguit, els monitors els han col·locat un a un els xalecos salvavides segons les talles.

A continuació, una lanxa de motor ha dut les barques lligades fins a la sortida del port i a partir d’allà han navegat segons el garbí que bufava i seguint les instruccions dels monitors. Ells també els han ensenyat les parts principals de tota embarcació (babor, estribor, popa i proa) i a com deixar anar i tensar les cordes. El més important que han après els alumnes de Primària ha estat la maniobra de virar, en la que calia la participació, concentració i rapidesa de tota la tripulació per canviar la direcció de l’embarcació.

Per a molts d’aquests alumnes, aquesta ha estat la seva primera sortida a altamar… i tot i que no han vist dofins -malgrat que els han buscat amb insistència- sí que han pogut gaudir d’una divertida jornada marinera, amb una nova perspectiva de la ciutat de Barcelona. I molts d’ells la recorderan, sobretot, per ser el primer dia que van portar el timó.