Començant el curs als EUA

Nou alumnes de 2n de Batxillerat han inaugurat el nostre curs 2015-16… i ho han fet ni més ni menys que a l’Estat d’Indiana als Estats Units, concretament a la ciutat de Kokomo, un nom que a alguns de vosaltres us recordarà una cançó dels Beach Boys…

Es tracta d’un viatge d’estudis que va començar el passat 24 d’agost,  que durarà 3 setmanes i que ha estat gràcies, en primera instància, de la professora d’anglès de l’escola Neus Crespo, que fa dos anys va marxar a donar classes de llengua castellana a la Kokomo High School. Fa uns mesos ella va proposar un intercanvi temporal d’alumes al director de la nostra escola, Jordi Casas, qui hi va accedir de seguida en valorar els beneficis i la gran oportunitat tant personal com d’aprenentatge que podia suposar per als joves.

Un grup d’estudiants nord-americans que estudien castellà van venir a la nostra escola del 9 al 26 de juny, participant com uns alumnes més al nostre final de curs. Ara és el torn dels nostres estudiants que, igual que ells, s’allotgen també en casa dels alumnes per tal que la immersió lingüística sigui total.

El 25 d’agost, després de 24 hores de viatge -que confessen que no se’ls va fer pesat gràcies a l’entusiasme que els generava l’experiència- van arribar a Kokomo. El primer dia els van oferir un City Tour per familiaritzar-se amb la ciutat que els acolliria les tres properes setmanes, visitant els punts turístics més destacats com l’estadi municipal de beisbol, la fàbrica Kokomo Opalescent Glass, la Sieberling Mansion i una visita al City Hall on van ser rebuts en audiència pel mateix alcalde, Mayor Greg Goodnight, que els va voler donar la benvinguda oficial a la ciutat (!).

Dimecres i dijous el nostre grup d’estudiants van assistir ja com a alumnes a la Kokomo High School, fent les mateixes matèries que els seus companys nord-americans: Geometria, Literatura, Filosofia, Educació Física, cant coral… Per completar aquests aprenentatges i la immersió, tant lingüística com cultural en la societat dels Estats Units, els alumnes tenen host families, és a dir que s’allotgen a casa dels estudiants.

Ens expliquen que tots ells estan molt a gust amb les famílies d’acollida, contents i vivint amb molta intensitat aquesta immersió total i autèntica a l’american way of life, amb la tranquil·litat que suposa també que estiguin seguits de prop per la professora Mª José Gómez, que els acompanya en aquesta aventura. Amb ella han anat a passar el cap de setmana a Chicago, on han estat en un alberg compartint habitació i gaudint moltíssim d’aquesta espectacular ciutat, sobretot del seu art, arquitectura, tradicions i costums.