Concert de Nadal, amb música en directe

El passat divendres va sonar al pati de l’escola el Concert de Nadal que, tot i que la pluja va complicar la posada en escena i la sonoritat de l’acte, vam decidir no anul·lar per la il·lusió que els feia als alumnes actuar després de setmanes de preparació i per compartir també amb els familiars la bona acollida que ha tingut entre els alumnes el nou projecte de Música que hem iniciat aquest curs a l’escola. 

Com sabeu, aquest es basa en potenciar la intel·ligència musical del nostres alumnes millorant la seva capacitat musical ja des del Parvulari i introduir-los de forma molt conscient en l’aprenentatge d’un instrument. Per fer-ho, l’escola té ara un músic de professió com a mestra i ha adquirit guitarres noves perquè els alumnes aprenguin amb el millor material i en les més bones condicions. 

Ja aquest primer trimestre ha estat emocionat l’interès i la manera com els alumnes de Parvulari, Primària i 1r de l’ESO estan responent a aquesta iniciativa de l’escola, no només amb l’entusiasme per aprendre a tocar un instrument sinó també amb l’esforç, actitud i disciplina que hi van necessàriament associats. A principis d’octubre, un cop ja dominaven les diferents parts de l’instrument, els alumnes de Primària i 1r ESO van començar a aprendre’s de memòria les notes i melodies de les nadales, a reconèixer les notes a les cordes i a puntejar amb la guitarra.

Per arribar al concert de Nadal i tenir de seguida la motivant sensació que comencen a tocar, ara han après les notes seguint el dibuix de la corda però al proper trimestre treballaran més la teòrica musical i començaran a aprendre  a  llegir les notes directament del pentagrama… I, tot i que la guitarra serà l’instrument d’aquest curs durant el qual aniran afiançant el seu coneixement, està previst començar també a tocar el piano i la bateria. Aquest últim instrument motiva molt els joves i és una excel·lent manera d’aprendre la percursió i, per tant, a portar sempre bé el ritme. 

Això ja es va poder veure durant el concert de divendres, que va estar acompanyat a la bateria per un alumnes de 1r d’ESO i, fins i tot, en una cançó va gaudir amb l’actuació especial d’un alumne de P4. A més, el concert va comptar amb la participació del director de l’escola, que va acompanyar els alumnes amb l’”Himne de l’Alegria” al piano, i dos professors de Primària, que ho van fer amb les seves guitarres. 

El repertori el completaven “Noche de Paz”, “Jingle Bells” i “Twinkle, twinkle little star”, que els alumnes de Parvulari havien après a tocar amb el carilló o xilòfon metàl·lic i, com que el projecte musical contempla també que els alumnes desenvolupin la seva habilitat pel cant, van interpretar a la manera d’un cor “We wish you a Merry Cristhmas”, “Jingle Bell Rock”, “Quan somrius”.