Concertàs a l’Auditori

Els alumnes de 3r a 6è de Primària van tenir divendres al matí el privilegi d’assistir a un concert de música clàssica a l’Auditori. Aquest concert forma part del programa ORQUESTRA’T, que durant tres dies ofereix concerts escolars a càrrec de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

Els seus músics van tocar 14 peces, acompanyats de dues ballarines que interpretaven la música i animaven els espectadors amb les seves divertides coreografies. El moment que més va agradar als nostres alumnes va ser quan sonava “Peer Gynt. Suit núm. 1, op. 46: A la casa del rei de la muntanya”, de Edvard Grieg, i van convidar-los a ballar amb els braços i fent so amb la fricció dels dits.

A més de passar un inoblidable matí de divendres, els alumnes van poder comprovar que en el escenari els instruments es col·loquen de forma ordenada tenint en compte el seu so, és a dir, els de corda més a prop del públic, seguits dels de vent i els de percussió al final, perquè són més potents.

I en acabar el concert la professora de música, Sonsoles Pieras, va presentar els alumnes més grans a Raúl García, un dels primers violins i assistent concertino, a qui van poder preguntar-li totes les seves curiositats. Ell els va explicar que tocava des del 7 anys, que al principi sí que és difícil però que si treballes molt, ets constant i tens molta paciència… al final sona la flauta.