Cursa d’Orientació a la Ciutadella

Els alumnes de l’ESO que no tenien exàmens de recuperació del 1r trimestre, han tingut la sort de poder participar en una original i divertida Cursa d’Orientació que el seu professor d’Educació Física, el Lluís Almirall, els ha organitzat tenint en  compte conceptes que estan aprenent a classe, com l’expressió corporal, amb mètodes com el treball cooperatiu i amb la importància dels valors com a rerefons. 

El Lluís els va repartir, per diferents indrets del parc, 10 cartells explicatius amb un text sobre la fita que havien d’assolir en aquell punt en concret i un codi QR amb una paraula clau, que formava part d’una llista de 10 i que calia desxifrar sencera per acabar la cursa. 

Per comprovar que cada grup havia resolt la prova de forma correcta i per introduir les noves tecnologies com a recurs, els alumnes ho havien de demostrar amb fotografies o un vídeo fet per ells mateixos.

Rodar un anunci de televisió de 30 segons que fomentés els valors de la igualtat i la tolerància, fer-se una fotografia que simbolitzés la importància de tenir cura de la natura i el medi ambient, construir figures d’acrossport i lletres amb el seu propi cos, per formar paraules corporals, gravar un videoclip, transportar una persona del grup entre tots o passar tot el grup per sobre una corda, a gairebé un metre d’alçada, sense tocar-la eren algunes de les fites que calia superar amb èxit. 

En totes les proves, la premisa era la participació de tots els membres de cada grup -que estaven formats per alumnes de 1r a 4t d’ESO barrejats-, l’originalitat a l’hora de resoldre la prova i la creativitat en la manera de presentar-la. 

Com veureu a les fotografies, va ser un matí radiant en tots els sentits… tant que els alumnes ja han demanat al Lluís més activitats d’aquest tipus, a l’aire lliure.