Segon Dia de l’Educació Física al Carrer

Salut, emoció, bons hàbits, cooperació, respecte… aquest són alguns dels valors directament relacionats amb l’esport i el que vol transmetre i posar en valor el Dia de l’Educació Física de Catalunya, que avui ha celebrat la seva segona edició. Si bé a la primera jornada van participar 16 escoles i 1.500 alumnes, avui ja han estat més de 7.000 alumnes i més de de 75 centres de Catalunya.

L’acte central de tot Catalunya s’ha fet a la plaça de les Glòries de Barcelona on, precisament, han participat els nostres alumnes juntament amb altres 3 escoles més. Les diferents activitats que els han proposat tenien com a rerefons una Educació Física inclusiva -per exemple simulant un partit de bàsquet amb cadira de rodes- i cooperativa -ja que el grup havia d’assolir reptes per fer un tipus de salt concret amb les cordes… A més, a partir de coreografies han treballat l’expressió emocional i la vessant més saludable, amb una àrea de fitness.

Cal destacar que els alumnes de Batxillerat han participat en l’organització de totes les proves amb una boníssima actitud, pròpia del món de l’esport, i han ofert ells mateixos un curs sobre primers auxilis als alumnes del primer cicle de les quatre escoles.

A més, com a novetat d’aquest any, la Federació d’Esgrima ha proposat incloure aquest esport a la jornada. Un esport que al ser dels anomenats d’oposició ajuda a treballar l’àmbit de l’autoestima per aprendre a defensar-se i fer-se respectar, l’autocontrol, a no envair l’espai de l’altre, a adquirir més d’agilitat i coordinació… Tots aquests aprenentatges indirectes són sempre favorables per a tots els estudiants i, en especial, els de dèficit d’atenció.