Defensa del Treball de Recerca a 2n de batxillerat

Els alumnes de 2n de batxillerat han presentat davant del tribunal els seus Treballs de Recerca, que no només són obligatoris per obtenir el títol sinó que a més representen un 10% de la nota d’expedient. És per això que és un dia molt especial i que posa el punt-i-final a un projecte acadèmic i personal, que els nostres alumnes inicien ja a 1r de batxillerat.

D’aquesta manera ens assegurem que disposen del temps suficient per preparar-lo el millor possible abans de la seva defensa oral i amb la supervisió i avaluació contínua que els fan els tutors designats segons la disciplina associada a la temàtica. A més, perquè des de l’escola considerem que el Treball de Recerca suposa una gran oportunitat perquè els alumnes desenvolupin els recursos necessaris al voltant d’una nova metodologia, que està directament relacionada amb les dinàmiques universitàries i de l’àmbit laboral.

Les presentacions orals d’aquest any, a les que podien assistir familiars com a convidats, ens han parlat de temes tan interessants com “L’Art com a millora de l’expressivitat de joves amb TEA”, “Bolsa: Análisis y búsqueda de método propio”, “¿Qué vemos cuando miramos “las Meninas” de Velázquez?”, “Els perquès de la bellesa femenina”, “Leonardo da Vinci, les claus del seu èxit”, “Leucèmia infantil”, “La Teoria del caos. Ordenando el desorden”, etc.

A més d’oferir la possibilitat d’exposar els Treballs de Recerca en català, castellà o anglès, el jurat -format per professors de l’escola en rotació- va avaluar aspectes claus com la capacitat de síntesi de l’alumne en la presentació audiovisual, el registre comunicatiu, la comunicació no verbal (gestual) i la velocitat de l’exposició, la qualitat del Power Point, la seguretat en les respostes i l’assistència i participació al taller d’expressió oral preparatori.