Descobrint “El petit príncep”

per Carol Serrano, professora del Taller de lectura
 

Una de les activitats que fem a l’escola per fomentar la lectura és el Taller. Aquests primers dies de curs, els alumnes de 3r de Primària estan treballant el clàssic de l’escriptor francès Antoine Saint-Exupéry. Tots coneixem el conte de l’aviador que acaba al desert, on hi troba el petit príncep, que ve d’un altre món i li explica el seu viatge. I també sabem que darrera d’aquesta història aparentment infantil hi ha una obra plena de reflexions, metàfores, simbolismes i al·legories que poden ser interpretades pels més grans. Per tant, si els vostres fills estan descobrint-lo us animo que el llegiu o rellegiu conjuntament amb ells i el comenteu en veu alta, com fem a classe… i veureu diferents les diferents lectures del llibre.

Nosaltres el primer que hem fet és conèixer l’autor, també protagonista de llibre i pilot d’avió. També hem situat l’acció al desert del Sàhara, ple de baobabs… A partir d’aquí hem llegit en veu alta fragments del llibre i els hem anat comentant entre tots en una gran taula de debat a la Biblioteca, com podeu veure a les fotografies. D’aquesta manera els alumnes han après nou vocabulari i han treballat l’expressió oral, el raonament i han desenvolupat la seva imaginació.

A més, els alumnes han fet l’exercici de plasmar com imaginaven el petit príncep i el seu planeta, l’asteròide B-612… i n’han resultat aquesta sèrie de dibuixos tan originals que us mostrem. I és que el poder de la imaginació és un dels grans temes que defensa aquest llibre, com ho demostren episodis com la boa que s’ha menjat un elefant o el fragment:

 

“Si dieu a les persones grans: ‘he vist una casa molt bonica de rajols roses, amb geranis a les finestres i coloms al teulat…’, no poden imaginar-se la casa. Els heu de dir: ‘He vist una casa de cent mil francs’. Aleshores exclamen: ‘Que bonic!’.”