Primer dia de les convivències del parvulari, a la natura

Aquest matí, en arribar al Mas Banyeres de Centelles, uns monitors molt simpàtics han rebut els Pingüins, les Tortugues i els Elefants i han explicat a cada grup quines activitats d’aventura i de natura farien aquests dies. Tot i que moltes les fan plegats, algunes sí que són més específiques a cada edat… També els han explicat la història del Tronqui, un tronc que viu a la Casa de Mas Banyeres i que té ulls i boca. Els nens l’han pogut veure i donar-li fulles, branques i matolls que havien portat des de Barcelona. 

Tot seguit han estat jugant al sorral amb pales i  galledes, amb molta traquil·litat i silenci pel sol fet d’estar a la natura. Abans de dinar les mestres han distribuït i arreglat les habitacions amb l’ajuda dels alumnes. 

A la tarda l’activitat principal ha estat la de granja i ha permès als nens entrar en contacte amb els animalons, ja que els que han pogut acaronar suaument, seguint en tot moment les recomanacions dels instructors. Així han vist d’aprop animals com una vaca, cavalls, peons, daines i, fins i tot, han pogut donar de menjar ells mateixos a les gallines. Ho han fet ataviats com a autèntics grangers, amb uns barrets divertits i molt afavoridors que, a més, els protegien del sol en tot moment. 

El primer dia ha esta fantàstic, amb un temps ideal per fer activitats a l’aire lliure i tots els nens i nenes ho han passat superbé. Demà continuaran fent d’exploradors, en aquest cas per trobar insectes, i faran un camí d’arbres per veure les diferents espècies que hi ha.