Diari de viatge dels alumnes de 6è, a Gal·les

Després d’un emocionant vol en avió, els alumnes de 6è de primària en viatge de final d’etapa van arribar a Gal·les, amb els seus companys de l’escola el Pino d’Alella, amb què ens uneix un vincle molt proper ja que compartim director general. En arribar a Llandudno, els van explicar les normes de la casa, ja totalment en anglès, i els van repartir les habitacions, que van anar ocupant de forma molt ordenada. 

Després de dinar van anar ja a fer la primera activitat de tarda, anomenada crabbing. Llandudno, on es troba la Trinity House, és una localitat costanera amb una clara influència de la marea i quan aquesta està baixa, es veuen petits crancs i, fins i tot, estrelles de mar. Encara al vespre van tenir una estona lliure per passejar pel famós pier d’aquesta costa gal·lesa, ja que seguint les costums locals sopen a les 18.00 i tenen la sensació que encara els queda molt de temps abans d’anar a dormir… 

Ahir dilluns va ser el primer dia d’activitats més enfocades a la pràctica de l’anglès, i van començar amb una classe on van haver d’explicar les seves primeres impressions sobre Gal·les. Ho van fer a partir d’una redacció individual que després van compartir en un gran mural de diferents cartolines de colors. Paral·lelament, un altre grup feia un taller de cuina amb la finalitat de seguir una recepta amb ingredients i instruccions en anglès, per acabar fent un brownie de xocolata. 

Després de dinar van sortir d’excursió cap a Conwy, a visitar un dels set castells medievals que els anglesos van construir per conquerir Gal·les. A més de visitar el castell en una emocionant visita, es van voler fer una foto de grup davant de la que es considera la casa més petita de la Gran Bretanya. En tornar a la Trinity House van tenir una estona de free time, jugant a pilota en el Great Orme i fent un passeig fins a la West shore beach, on van veure la posta de sol en directe. 

Avui dimarts, tercer dia de viatge, han visitat la ciutat emmurallada de Chester. Han començat pel Roman Garden on han vist els banys, mosaics,  restes de columnes i el que queda empeus de l’Amphitheatre. Han dinat en una altra zona verda, el Grosvenor Park, i allà s’han muntat en un trenet que els ha donat una divertida volta, durant la qual han pogut veure esquirols, ànecs i flors autòctones. Abans de tornar a Llandudno, han visitat “la city” de Chester, famosa per ser la seva harmonia i bellesa, i on han pogut fer-se amb els seus primers souvenirs. Avui, després de sopar, els espera la karaore night