Diputats per una bona causa

Els alumnes de 5è i 6è de Primària han viscut una jornada única, ja que han “actuat” com a diputats per un dia. Si més no, han estat asseguts als seus escons al Parlament de Catalunya. El motiu, representar la província de Barcelona a la 14 edició de la sessió sobre valors que organitza Aldeas Infantiles SOS.

Com sabeu, durant el curs l’escola fa tota mena d’activitats per fomentar la sostenibilitat i el reciclatge. Des del compostatge per a les plantes i l’hort hurbà fins a la decoració del pis modernista en el projecte d’Art, passant per l’elaboració de les disfresses de Carnaval. Però potser la més espectacular és la Fira de Santa Llúcia, on els alumnes venen tota mena de productes fets i reciclats per ells mateixos sota la premissa que no poden comprar res. Amb la seva venda, aquest any van recaptar 1.600 €, que van ser donats a Aldeas Infantiles SOS.

Per la nostra generositat i per la feina que fem dia a dia al voltant de la sostenibilitat, aquesta ONG ens ha convidat a la sessió sobre els valors que cada any celebra al Parlament de Catalunya. De totes les escoles que hi ha a la província de Barcelona, ens ha triat a nosaltres com a representants. I dels valors dels quals es parlava -la paciència, saber escolar i la sostenibilitat-, ens va encarregar la ponència sobre aquest últim.

La cita era divendres passat, dia 15 de juny. A les 11.00 hores érem davant al Parlament per a la foto de grup i, poc després, ens van convidar a entrar. De camí a l’hemicicle passem pels mateixos passadissos on es produeix l’autèntica activitat política catalana (si us fixeu bé a les fotografies, veureu que passem per davant del diputat Joaquim Nadal i de Pere Navarro).

Un cop passades les cortines granats, una imatge que hem vist molt per televisió i en fotos: l’hemicicle. Ocupem ràpidament els nostres 29 escons i els ponents es queden a primera fila on, en realitat, s’asseuen els membres del Govern. A la nostra portaveu la col·loquen al lloc que correspon al conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.

Abans, però, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, rep els ponents en una avantsala per interessar-se pels projectes. Tot seguit, De Gispert dóna la benvinguda a tothom i fa l’obertura de la sessió.

La segona ponència és la nostra amb un discurs que destaca, entre d’altres coses, que “des que som petits, les nostres mestres a l’escola ens ensenyen la importància del reciclatge” i que “quan arribem al cicle superior, una de les coses que hem après és que el reciclatge és només la punta d’un iceberg anomenat sostenibilitat”.

En acabar, la presidenta del Parlament reconeix “el treball ben fet” de les quatre escoles i anima tothom a posar en pràctica, i no només per escrit, aquests valors. També destaca que els ponents han sabut transmetre molt bé el seu missatge “una cosa molt important en Política i per ser un bon ciutadà”.

De la nostra intervenció, destaca la iniciativa del mercat de Santa Llúcia i ens anima a continuar celebrant-lo i a seguir tenint bones idees com els portamonedes fets amb brics. Per acabar, lloa el missatge de futur amb el qual tancàvem la nostre intervenció: “Nosaltres, com a ciutadans i ciutadanes del futur, ens comprometem a actuar de manera conseqüent i responsable per tal que les noves generacions puguin gaudir dels mateixos recursos que nosaltres”.

S’aixeca la sessió.

Si voleu llegir íntegrament el text de la nostra ponència: cliqueu aquí