Els alumnes dissenyen el seu programa d’entrenament saludable

Durant tot el curs de 1r de batxillerat, a classe d’Educació Física, els alumes treballen 5 saluts: la física, la mental, la social, l’emocional i l’interior. Aquest primer trimestre han començat treballant a fons la salut física, que va molt lligada a l’emocional, i ells mateixos han hagut de crear el seu propi programa d’entrenament. Per fer aquest planning personalitzat, han après els principis bàsics de l’entrenament, han reflexionat sobre l’activitat física diària que fan i han valorat la possibilitat d’incorporar-ne de nova. 

Per aprendre encara més com podien potenciar el seu programa d’entrenament, aquest trimestre han fet una classe teòrica i alhora molt pràctica al Centre Esportiu Municipal Colom, a la Rambla de Barcelona. Allà els monitors professionals els han explicat com es treballa el càrdio a partir d’una sessio d’spinning i han fet un entrenament funcional, o ‘functional training’, que actualment es considera un dels mètodes més efectius dins el Fitness, ja que millora del rendiment físic i ajuda a optimitzar tot el cos aconseguint una bona coordinació, equilibri i flexibilitat. 

A més de les potencialitats de l’activitat física, els monitors també els han explicat quins poden ser els seus perills, com per exemple prendre suplements proteïcs per aumentar el rendiment o no seguir els tempos i els processos per intentar cremar moltes calories de cop. 

Escoltant els experts, aprenen també una cosa tan important com adquirir sentit crític per treballar bé en qualsevol centre esportiu, gimnàs o a l’aire lliure, i davant d’instruccions o consells d’un entrenador o company. És a dir, conéixer el propi cos i tenir criteri propi per discernir si allò que els suggereixen és positiu per a ells i elles, a partir del coneixement de les seves pròpies capacitats i límits, i sempre complint els principis de salut i seguretat.