Els avis com a protagonistes

“L’Assemblea General de Nacions Unides, a la Resolució 45/106, de 14 de desembre de 1990, va proclamar l’1 d’octubre Dia Internacional de la Gent Gran. La comunitat internacional insta d’aquesta manera a reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i proposa vetllar per una vellesa digna i segura. Governs, associacions, institucions i totes les persones estan convidades a adherir-se a aquesta commemoració i a involucrar-se al desenvolupament d’una societat apta per a totes les edats. La finalitat d’aquesta jornada festiva i reivindicativa és fer que les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i centre d’interès d’arreu del món, i difondre una imatge més positiva de l’envelliment”.

Els alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO s’han volgut sumar a aquesta celebració creat un mural gegant, on hi ha penjat fotos que comparteixen amb els seus avis i adhesius amb missatges, dedicatòries, poemes i paraules que els dediquen. Els diuen coses que els agrada fer amb ells com fer llargues passejades, que els agrada d’ells com els macarrons que fan algunes àvies o que els han ensenyat, com a perdre la vergonya.

A més, hi han escrit reflexions com “quan som joves no donem importància a la gent gran, perquè és una edat que ens queda molt lluny”, que han treballat a classe de tutoria amb les seves tutores, Alicia Brunet i Isabel Chavez, que els han ajudat a prendre consciència del paper de la gent gran a la societat i a les seves vides.

Aquest aprenentatge s’ha reflectit en com els alumnes s’han implicat a l’hora de crear el mural, penjar-lo, engalanar-lo i en els seus escrits plens de carinyo. Un mural ple de valors que ens agrada que tinguin els nostres alumnes i, més encara, que conservin a mida que es van fent grans.