Els profes, satisfets amb el Curset d’estiu

Ja hem travessat l’equador del Curset d’estiu i ja tenim els resultats de la primera avaluació que, en general, han estat bons. És moment, doncs, de fer balanç amb els professors. Preguntats, en un descans durant l’hora del pati, coincideixen que “els alumnes estan treballant moltíssim aquest any i això ja és vàlid”. “La majoria està reaccionant molt positivament. Són conscients que és una oportunitat que no han de deixar escapar”.

Per als profes, també és un estímul haver de concentrar tota la matèria del curs en un mes i fer un seguiment tan específic per a cada alumne. “Aquest any, tots els alumnes de fora de l’escola tenen dossiers diferents i també els fem exàmens especials per a cadascú, a partir del seu temari”. “És una feinada, perquè els fem el curset gairebé ‘a la carta’, però és molt agraït quan veus que et responen”. “Els alumnes valoren molt que estiguis per ells i que els facis una atenció tan personalitzada”. “A més, tenir un programa tan pautat fa que es puguin organitzar millor i no desviar-se dels objectius… I a nosaltres, ens permet detectar més fàcilment si algú s’està quedant enrere i reaccionar a temps. Realment, tenen poca escapatòria en aquest sentit….

Els mestres comenten que la frase que més han sentit aquest juliol és: “ah, ara ho entenc! Era això? Però si no és tan difícil… però fins ara no havia entès mai”. Una sensació que motiva molt els alumnes i que els anima a aprofitar el temps que estan a classe. I això fa també que el temps se’ls passi més ràpid i, per tant, que estudiar a l’estiu no se’ls faci tan pesat.

Per a algunes professores, la primera quinzena ha estat la més fàcil ja que els alumnes han vingut amb molts ganes… Altres, en canvi, expliquen que al principi a alguns alumnes de fora de l’escola els va costar més obrir-se i que, en canvi, ara han agafat seguretat i confiança i estan aprofitant moltíssim el curset.

Molts d’ells són els primers sorpresos en veure que si treballen i s’esforcen arriben els bons resultats i amb ells, una gran satisfacció. També els sorprèn molt, expliquen, l’atenció tan personalitzada que reben. “Tant, que moltes vegades, al final són ells els qui et venen a buscar, perquè s’adonen que aquest seguiment i control els beneficia. Sobretot, els alumnes que venen d’altres escoles, més grans i amb més alumnes per classe”.