Signem el compromís com a una de les Escoles + Sostenibles, en un acte a l’Ajuntament

Tal com us anunciàvem a l’inici del curs, la nostra escola ha entrat a formar part de la Xarxa d’Escoles + Sostenibles de Barcelona, que alhora forma part de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC). Ho ha fet en un acte oficial al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, on han assistit una representació de l’escola formada pels alumnes Laia Galceran de 5è de primària i Roger Casòliva de 2n d’ESO, i les professores i membres de la Comissió de Sostenibilitat de l’escola, Alba Fortuny i Carme Gironès.

Laia, Roger, què és el que heu vingut a fer avui a l’Ajuntament de Barcelona?

Laia: Hem vingut a participar a l’acte de benvinguda, perquè hem entrat a la Xarxa d’Escoles + Sostenibles de Barcelona.

Roger: I a l’entrada hem signat l’acta de compromís, és a dir que la nostra escola es compromet a ser una escola cada cop més sostenible.

Quins han estat els motius pels quals l’escola està considerada com a una de les més sostenibles de Barcelona?

Laia: Perquè estem canviant moltes coses de la nostra escola i això fa que millorem molt. Per això ara creuen que som, vull dir que som una de les Escoles + Sostenibles de Barcelona.

Roger: Sobretot, la coberta verda. És el primer que vam canviar i ha ajudat molt a l’escola a tenir un espai verd on poder fer aprendre de forma més lúdica i passar bones estones perquè és molt divertit.

Laia: I gràcies a la nostra coberta, reduïm el CO2 de la ciutat i la calor que es concentra al centre de la ciutat perquè hi ha molt asfalt.

Us agrada estudiar i treballar la Sostenibilitat a classe?

Laia: Sí, és molt interessant perquè aprens moltes coses diferents i saps que aprenent això pots millorar el planeta i això fa il·lusió.

Roger: Sí, és il·lusionant. O sigui per un costat, el canvi climàtic fa una mica de por però també il·lusió perquè podem ajudar a millorar el món. Fer un gran canvi i ajudar a persones, animals i a tota la Terra…

Quina emoció us genera estar al Saló de Cent, on se celebren els esdeveniments més importants de la ciutat?

Roger: És molt impressionant, un lloc molt maco… Estic molt content per haver pogut venir com a representació perquè m’interessa molt l’assignatura de Naturals i tot el que té a veure amb la Ciència. Jo vull ser enginyer aeronàutic i m’agradaria contribuir que aquesta professió fos més sostenible.

Laia: A mi també m’agrada molt tot el tema de les plantes, estar a la coberta i amb l’Alba. Per això m’he apuntat a la nova extraescolar “Coberta Verda”, que fa l’Alba els dilluns a la tarda, per seguir aprenent i ajudant a que l’escola i el món sigui cada cop més sostenible.

 

Per a més informació sobre l’acte, cliqueu a les dues notícies:

http://escolesxesc.cat/els-centres-educatius-de-barcelona-farceixen-de-sostenibilitat-el-salo-de-cent/

https://www.barcelona.cat/barcelonasostenible/ca/escoles-sostenibles/bulleti/695/els-centres-educatius-farceixen-de-sostenibilitat-el-salo-de-cent