ESO participa en el DEFC al Parc del Nord

Tota la Secundària va participar dimecres passat en una jornada d’esport a l’aire lliure, una iniciativa en la que hi participen molts centres de tot Catalunya. El Dia de l’Educació Física al Carrer (DEFC), que l’any passat vam fer ja al Parc de la Ciutadella, ha triat enguany el Parc de l’Estació del Nord com a espai esportiu. D’aquesta manera, els joves s’adonen encara més que la seva ciutat té diferents àrees per practicar exercici físic en espais verds.

Els alumnes de 4t van ser els encarregats de idear, organitzar i dinamitzar les proves amb la guia i suport del Lluís, el seu professor d’Educació Física. La resta de cursos de l’ESO, barrejats en grups interaula de les diferents edats, havien de passar les diferents estacions i superar-les.

Totes les proves es basaven en el Joc cooperatiu i anaven des de jocs de pilota, de velocitat o de salts amb corda fins a l’acrosport o gimnàstica acrobàtica. Aquesta última és una de les que més els agrada i requeriex d’una bona organització, complementarietat, equilibri… i aguantar-se el riure.

El resultat va ser una jornada divertida, saludable i diferent, que va fomentar encara més les bones relacions entre els diferents alumnes de Secundària. Va servir també per continuar practicant, en un altre escenari, els valors que treballen a classe relacionats amb la pràctica esportiva com la bona comunicació entre els companys, l’esforç de l’equip o la consideració vers els companys.