Estrenem un nou projecte per dinamitzar el pati

Aquest curs, hem començat un nou projecte a Primària que ha aportat molta alegria. Es tracta de la dinamització de l’hora del pati per tal que no es redueixi només a la pràctica dels esports més comuns, com el futbol i el bàsquet, i donar també més oportunitats als alumnes que prefereixen un joc més tranquil. 

La idea va sorgir per tal d’evitar que alguns alumnes fossin els qui sempre portessin les pilotes i dirigissin el joc. L’escola en va adquirir dues per classe i va ampliar el material amb altres pilotes de diferents característiques -com per exemple una que té punxes amb puntuacions-, cordes de diferents amplades i llargàries amb les que els agrada fer tirolines o indiaques, una mena de ploma de bàdminton de grans dimensions. 

D’aquesta manera el futbol ha perdut el monopoli del pati i els alumnes han fet córrer també la seva imaginació ja que s’han inventat com utilitzar aquest material, ja que per exemple un joc que era per encistellar anelles l’han acabat utilitzant per fer malabars.

Amb la mateixa intenció de donar-los la possibilitat d’aprofitar millor l’espai per a que es diverteixin, vam tenir molt en compte aquells alumnes que prefereixen un joc més tranquil que dinàmic. A ells els hem ofert una gran varietat de jocs de taula com el Mikado, Twister, el Uno, el Doble, l’Oca, el Fantasma Blitz, l’Scrabble, Los hombres Lobo de Castronero… Jocs clàssics i també jocs que segueixen les darreres tendències i que promouen l’estratègia, la rapidesa de reflexes, l’agilitat i la flexibilitat mental.